Pronom personnel / Personal pronoun
Apprendre les langues arabe et française :: Philologie / عِلْمُ فقه اللُّغَةِ / Philology :: Autres langues / لغات أخرى / Other languages :: Langues baltes / لغات البلطيق / Baltic languages :: Lituanien / لتواني / Lithuanian :: Grammaire / قواعد / grammar
Pronom personnel / Personal pronoun
Asmeniniais vadinami įvardžiai, rodantys asmenis (aš, tu, mes, jūs) o taip pat rodantys daiktus ir asmenis (jis – ji, jie – jos).
Asmenis reiškiantys įvardžiai vartojami kaip daiktavardžiai (eina veiksniu ir papildiniu), tačiau daiktavardžių nepakeičia. Tai dialogo žodžiai: aš – kalbantysis , tu – pašnekovas . Santykis aš / tu kalbant keičiasi: abu pašnekovai save įvardija įvardžiu aš, o kitą pokalbio dalyvį – įvardžiu tu. Aš ir tu – kalbos žodžiai, būtini dialogui. Įvardžiai mes ir jūs taip pat dialogo žodžiai.
Aš, mes, tu, jūs gimines rodančių galūnių neturi. Tačiau asmuo turi lytį, ir kalbant ji parodoma priklausomo žodžio forma: aš linksmas, -a, tu pagražėjęs, -usi, mes linksmi, -os, jūs pagražėję, -usios.
Dernière édition par Une écolière le Dim 16 Juin - 16:56, édité 1 fois
Une écolière- Messages : 266
Dual forms of personal pronauns / Asmeninių įvardžių dviskaita
Vardininkas / Kas? | Nominative | mudu | judu |
Kilmininkas / Ko? | Genitive | mudviejų | judviejų |
Naudininkas / Kam? | Dative | mudviems | judviems |
Galininkas / Ką? | Accusative | mudu | judu |
Įnagininkas / Kuo? | Instrumental | mudviem(is) | judviem(is) |
Vietininkas / Kur? Kame? | Locative | mudviejuose | judviejuose |
Re: Pronom personnel / Personal pronoun
Merci pour ses cours ! Je vois beaucoup de liens avec les langues sémites et indo-aryennes.
On peut comprendre les deux colonnes de gauche, mais que signifie les deux colonnes de droite ?
Vardininkas / Kas? | Nominative / Qui |
Kilmininkas / Ko? | Genitive / Avec qui |
Naudininkas / Kam? | Dative / Quand |
Galininkas / Ką? | Accusative/ Quoi |
Įnagininkas / Kuo? | Instrumental/ Avec quoi |
Vietininkas / Kur? Kame? | Locative / Où |
Vardininkas : je comprends que kas est suffixé au nom Vardinin, et signifie cas.
Invité- Invité
Re: Pronom personnel / Personal pronoun
Vardininkas / Kas? | Nominatif / Que? Quoi? |
Kilmininkas / Ko? | Génitif / De qui? De quoi? |
Naudininkas / Kam? | Datif / À qui? À quoi? |
Galininkas / Ką? | Accusatif / Qui? Quoi? |
Įnagininkas / Kuo? | Instrumental / Avec qui? Avec quoi? Commént? |
Vietininkas / Kur? Kame? | Locatif / Où? |
Šauksmininkas, Kreipinys / forma kvietimui | Vocatif |
» La valeur de "on" pronom indéfini/pronom personnel dans les perceptions représentées
» Edward
» Le pronom personnel arabe
» Personal and possessive pronouns in lithuanian
Apprendre les langues arabe et française :: Philologie / عِلْمُ فقه اللُّغَةِ / Philology :: Autres langues / لغات أخرى / Other languages :: Langues baltes / لغات البلطيق / Baltic languages :: Lituanien / لتواني / Lithuanian :: Grammaire / قواعد / grammar